Wiener schnitzel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de schnitzels tussen plastic folie en sla ze plat (bijvoorbeeld met een deegroller). Snijd ze met een scherp mespunt overal iets in. Bestrooi de schnitzels met zout. Doe de bloem, eieren en paneermeel in 3 aparte diepe borden. Haal de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Verhit 6 kneepjes vloeibare margarine in een grote braadpan of koekenpan en bak de schnitzels (liefst één voor één) in 6 à 8 minuten om en om goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de Wiener schnitzels met plakjes citroen en peterselie.

Wiener schnitzel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kalkoen Milanese
Bekijk recept
Wiener Goulash
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Backhuhn
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Brood
30-60 min -
Bekijk recept