Mousaka

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De aubergines in 1 cm dikke plaaken snijden. Aan beide kanten met zout bestrooien,in keukenpapier wentelen en 1 uur laten staan.Afspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Gehaktsaus: olie verhitten.Uien en gehakt 10 min. al roerend bakken tot het vlees goudbuitn en alle vloeistof verdampt is.Wijn tomatenpurree kruiden kaneel en peper toevoegen en 20 min. afgedekt laten sudderen,afentoe roeren.Deksel verwijderen,nog 10 min. sudderen. Kaassaus: Boter verhitten,bloem toevoegen en op een laag pitje 2 min. roeren.Melk langzaam toevoegen.Ca. 5 min. blijven roeren tot het mengsel gaat koken en dik wordt.Nog 1 min. laten koken, van het vuur nemen.Eieren en kaas toevoegen.Oven voorverwarmen op 180 graden Olie in een pan verhitten.de plakken aubergines goedbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Een derde van de aubergine in een ovenschaal leggen, de helft van de gehakt erover verdelen ,met een nieuwe laag aubergine bedekken. Herhalen. Kaassaus erover gieten.45 min. bakken voor het serveren 5 min. laten rusten.

Mousaka is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Prei Mousaka
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mousaka
30-60 min -
Bekijk recept
MOUSAKA
0-10 min -
Bekijk recept
Mousaka
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Prei Mousaka
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mousaka
30-60 min -
Bekijk recept
MOUSAKA
0-10 min -
Bekijk recept
Mousaka
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept