Mosselsoep met pastis

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Was de mosselen (niet te lang, anders zuigen ze zoet water op en gaat de zilte smaak verloren) en verwijder de kapotte schelpen.Open schelpen geeft u een tik en legt ze opzij, pas als ze na twee ? drie minuten niet dicht zijn, gooit u deze weg (vacu?m verpakte mosselen zijn lui, ze reageren trager) - Strooi een zakje mosselgroenten in een grote pot en doe de mosselen er bij - Geef een fikse draai aan de pepermolen, voeg een scheut pastis toe ( dosis voor ??n normaal glas anijslikeur), twee glazen water en een half glas witte wijn.
- Zet de pot op het vuur, schud na acht minuten stevig op en laat nog een vijftal minuten doorkoken. Zodra alle schelpen open zijn draait u het vuur uit.
- Giet af maar bewaar het vocht met de groenten.
- Haal de mosselen uit de schelp, behalve een twaalftal mooie voor de garnering.
- Stoof ( in dezelfde pot) het tweede zakje mosselgroenten terwijl u nog even de mixer in het mosselvocht zet, voeg het vocht bij de zopas aangefruite groenten en roer er ook een noot boter en pollepel room door.
- Voeg de mosselen toe, test op smaak, laat nog even doorverwarmen en serveer meteen **TIP:** - Soep over ? Dan kan u ze de volgende dag als aperitiefhapje in een borrelglaasje serveren. Op dezelfde manier kunt u ook de resten van een klassieke mosselmaaltijd verwerken. Voeg pastis en room bij het mosselvocht, warm door en overgiet hiermee de overgebleven mosseltjes.

Mosselsoep met pastis is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met zeebarbeel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept