Merinque appelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De appelen schillen, uithollen en het onderste cm van de appel verwijderen zodat de appelen kunnen recht staan, pocheren in suikersiroop (150 g kritalcuiker voor 1/4 l water). De appelen herhaaldelijk in de stroop omkeren zodat ze gelijkmatig gaar worden. Wanneer ze gaar doch nog heel zijn, ze laten uitlekken en een weinig lauw laten worden. Ze vervolgens op 4 schijven cake plaatsen. De holten van de appelen vullen met Jam en de ingekookte lauw geworden stroop erover gieten. Met behulp van spuit en spuitzak de appelen omringen met stijfgeslagen eiwit (30 g poedersuiker per ei). Garneren met een amandel en even in de oven zetten om de merinque te laten vast worden. Uit de oven nemen en dadelijk opdienen.

Merinque appelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept

Limoentaart met merinque
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Lemon Merinque Pie
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Lemon Merinque Pie
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Schuim(merinque)
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept