Asperges in gevoerde ham

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gaar de asperges. Terwijl de asperges staan te garen hebt u mooi de gelegenheid om 2 eieren hard te koken (10 minuten) en de mayonaise te maken. Scheid de andere eieren en roer de eierdooiers en de mosterd door elkaar. Klop er-in het begin druppel voor druppel - de slaolie (of andere olie) door. Pers de citroen uit en zeef het sap. Sla de room licht op. Pel de eieren en wrijf ze met een houten lepel door een zeef. Meng de fijngewreven eiermassa door de mayonaise en roer er de room door. Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, een paar druppeltjes citroensap en wat Worcestershiresaus. Haal de asperges uit het kooknat en leg ze op wat stukken keukenpapier om ze uit te laten lekken en af te laten koelen. Was de peterselie onder koud stromend water, sla het bosje goed droog en droog eventueel nog wat na met keukenpapier. Trek de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes heel fijn. (In plaats van hakken kunt u ze ook fijnknippen. Doe de blaadjes daarvoor in een kopje en knip er met een keukenschaar in). Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het eier/mayonaisemengsel en leg op elke plak twee asperges. Rol de ham op en leg de rolletjes op een serveerschaal. Strooi er de fijngehakte peterselie over.

Asperges in gevoerde ham is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept