- Bestrijk de moten met wat olie en strooi er zwarte peper over. - Rooster de moten onder een hete grill ongeveer 3 min. per kant. Leg ze op voorverwarmde borden en strooi er grof zeezout over. - Breng voor de saus de azijn met het water aan de kook en laat het geheel iets inkoken. - Neem het pannetje van het vuur. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden. - Klop de eidooiers los en schenk ze bij de azijn. Zet dit pannetje in een grote pan met bijna kokend water. - Laat de dooiers onder voortdurend kloppen met een garde binden. Schenk er al roerende de warme boter bij. - Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap. - Roer de tuinkruiden door de saus. - Klop de slagroom halfstijf en spatel dit er luchtig door. Serveer deze saus lauwwarm bij de geroosterde zalmmoten.
Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsa is een recept van Jerryke's Cuisine