Zalmbavarois met tomatencoulis

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed 12 kleine vormpjes met de plakjes gerookte zalm. Zorg dat ze ruim over de rand hangen zodat ze, na vulling, de massa net kunnen overlappen. Pureer de zalmsnippers. Klop de room lichtjes op en spatel deze samen met de crème fraîche door de zalmpuree. Roer er dan de tomatenpuree, worcestershiresaus en wat vers gemalen witte peper door. Vul hiermee de vormpjes voor de helft en dek de massa af met de overhangende zalm. Zet de vormpjes gedurende 1 uur in de koeling om op te stijven. Ontvel voor de tomatencoulis de vleestomaten en snijd ze in kleine blokjes. Doe deze, samen met de Tomate Frito, bouquet garni, (olijf)olie en het gembernat, in een pan en laat het ca 20 minuten op een klein vuur garen. zeef de coulis vervolgens en breng ze op smaak met zout en witte peper en laat ze afkoelen. Snijd van de prei lange repen, blancheer ze en spoel ze direct koud. Dep ze droog. Leg op elk bordje kruiselings 2 geblancheerde preireepjes en stort daar de zalmbavarois op. Bind de prei-reepjes nu zodanig dat het geheel op een pakketje lijkt. Giet er wat tomatencoulis naast en garneer het met een doormidden gesneden cherry-tomaatje, een dille takje en wat zalmeitjes. Serveer er vers gebakken stokbrood en boterballetjes bij.

Zalmbavarois met tomatencoulis is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatencoulis
10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tomatensorbet à la Bloody Mary
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomatensorbet met vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Zalmbavarois met tomatencoulis
40 min Voorgerecht
Bekijk recept