- De lente-uitjes schoonmaken. De uitjes en het groen afzonderlijk fijnsnijden en tot gebruik apart bewaren. In een pan de wijn, het wit van de lente-uitjes en een bouillontablet al roerende aan de kook brengen. De knoflook pellen en erboven uitpersen. Het geheel +/- 5 minuten (zonder deksel op de pan) zachtjes laten koken, 1/2 deel van de waterkers toevoegen en al omscheppende in +/- 2 minuten laten slinken. Van het vuur af het waterkersmengsel iets laten afkoelen. - Intussen de rest van de waterkers fijnsnijden. De zalm in dunne reepjes snijden. - In een kom de room dik vloeibaar kloppen. - In de keukenmachine of een mengbeker het waterkersmengsel pureren en het mengsel vervolgens in de pan terugdoen. Ongeveer 1/2 l water en het andere bouillontablet toevoegen aan het waterkersmengsel. Al roerende opnieuw zachtjes aan de kook brengen en op smaak brengen met zout en peper. - Van het vuur af met een garde een voor een stukjes boter door de soep kloppen. - De pan weer terug op het vuur zetten (niet meer laten koken), de rest van de waterkers en het groen van de lente-uitjes door de soep roeren, dit een minuut meeverwarmen en de soep dan over vier koppen of borden verdelen. - In het midden van de soep de slagroom scheppen en daarop de reepjes gerookte zalm leggen. - Serveren met soepstengels.