Waterkerssalade met hertenbiefstuk en mieriksworte

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

kan 1 dag van tevoren, begin ± 30 min. van tevoren. Klop in een kom de azijn, diksap, mierikswortel en 8-9 el walnotenolie tot een dressing. Roer de lente-ui erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper. begin ± 30 min. van tevoren: Laat de hertenbiefstukjes op kamertemperatuur komen. Verhit in een koekenpan 2 el notenolie met de roomboter en bak de biefstukjes in 4-5 min. bruin en van binnen rosé. Leg ze op een bord, maal er zout en peper boven en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in flinterdunne partjes. Schep de appel met het citroensap om. Meng de veldsla, waterkers en appel met een kwart van de dressing luchtig door elkaar. Verdeel de salade over acht borden. Snijd de hertenbiefstukjes in dunne plakjes en leg ze op de salade. Sprenkel de rest van de dressing erover. Serveer de salade met zelfgebakken brood.

Waterkerssalade met hertenbiefstuk en mieriksworte is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Met komkommer en taugé gevulde rundvleesrolletjes
Bekijk recept

Waterkerssalade met avocado
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssalade met kokos en kip
30 min Bijgerecht
Bekijk recept