- De stoofperen schillen, in partjes snijden en het klokhuis verwijderen. - De peren in de rode wijn met de suiker in ca. 45 minuten stoven. - Peren laten uitlekken. - Verhit 50 gram boter in een pan en bak hierin de peren samen met de druiven, 75 gram basterdsuiker, de kaneel en de cognac op een hoog vuur (5 minuten). - Verwarm de oven voor op 200°C. - Laat de fillodeeg ontdooien. - Smelt de rest van de boter en vet een taartvorm van Ø 24 centimeter in. - Bedek de taartvorm met een laag fillodeeg en bestrijk dit met de wat gesmolten boter. - Zorg dat het deeg ruim over de rand valt. - Maak zo nog twee lagen. - Schep het perenmengsel in de taartvorm en vouw het overlappende deeg naar binnen. - Bestrijk de rest van het fillodeeg met boter, verkreukel ze een beetje en schik ze op de taart. - Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en besprenkel hem met de overgebleven boter. - Bak de taart in het midden van de oven in ? 30 minuten gaar en mooi bruin. - Strooi vlak voor het serveren wat poedersuiker over de taart.