Veloutésoep van aardappelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Breng de bouillon aan de kook en leg er de kippenborst in. Laat ongeveer 15 minuten pocheren. Haal het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen. Snij de ui en de prei in stukken. Stoof de groenten in wat boter en zorg ervoor dat ze niet kleuren. Strooi er de bloem over, roer nog even en giet er vervolgens de bouillon, de aardappelen en het water bij. Laat dit alles 30 minuten koken. Pureer met een staafmixer. Snij de kip in reepjes. Meng de room met de eierdooier (liaison). Haal de soep van het vuur en roer er het roommengsel onder. Verdeel de veloutésoep over vier, diepe borden en strooi er de fijngesneden kip overheen. Lekker met een lepeltje kaviaar.

Veloutésoep van aardappelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Veloutesoep
30-60 min -
Bekijk recept
Oestersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Mosselensoep
30-60 min -
Bekijk recept
Gevogeltesoep Rossini
30-60 min -
Bekijk recept