Varkensvlees in roomsaus

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijdt het vlees in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout. Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit in een pan de olie en boter en bak hierin de blokjes vlees aan alle kanten lichtbruin. Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de ui en paprikapoeder eventjes. Roer de bloem erdoor en bak deze eventjes mee. Giet er beetje voor beetje de bouillon en de sherry door. Blijf roeren tot er een gebonden gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg het vlees toe. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat dit alles 30 minuten zachtjes stoven. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Roer de champignons door de saus en laat het dan nog 10 minuten zachtjes stoven. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het gerecht. Roer er dan de koffieroom door. Lekker met rijst en doperwtjes.

Varkensvlees in roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept