Tongschar met groene kool en spek

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Blancheer 8 koolbladen in 5 dl gezouten water. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Kruid de tongscharfilets met peper en zout, leg er een geblancheerd koolblad op samen met een reep spek en rol ze op. Saus: kook 5 dl visfumet met 5 dl van de groenekooljus tot de helft in, voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte. Werk de saus af met 50 g boter en breng op smaak met peper en zout. Snij de aardappelen in schijven en bak ze in 50 g boter. Stoom de visrolletjes 5 minuten (afgedekt met folie) in de oven op 200°C of in een stoommandje. Leg een koolblad op het bord, schik de gevulde tongscharrolletjes erop en lepel de saus erover. Schik de gebakken aardappelen ernaast en versier met kervelblaadjes.

Tongschar met groene kool en spek is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visballetjes met kerriepeentjes
30 min-
Bekijk recept
Cordon bleu van tongschar
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongschar "Diabolo"
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tongschar Uit Kreta
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept