- Op het werkblad plasticfolie (15 x 15 centimeter) uitspreiden en het katenspek hierop dakpansgewijs leggen. - De zalm en kabeljauw in lange repen snijden en deze om en om op het spek leggen. - Het geheel strak oprollen en de rol anderhalf uur in de diepvries leggen. - Voor de saus de fumet samen met de creme fraiche tot de helft inkoken en de saus op smaak brengen met peper en zout. - De visrol in plakken van ongeveer 4 centimeter dik snijden en het plasticfolie verwijderen. - De vistournedos in hete boter om en om bruin bakken en vervolgens in de op 170°C. voorverwarmde oven in 6-7 minuten verder gaar laten worden. - De saus weer aan de kook brengen en met een klontje koude boter opkloppen met de staafmixer. - De champagne door de saus roeren. - De tournedos op voorverwarmde borden leggen en de saus eromheen schenken. - Met zalmeitjes garneren. - Lekker met worteltjes en wilde rijst of tagliatelle.
Tournedos van zalm & kabeljauw is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree