- Kijk de vruchten na op ongerechtigheden. Sommige vruchten zoals frambozen en bramen kunt u beter niet wassen, daardoor verliezen ze veel van hun smaak. - Bedek de bodem van een rechthoekige (glazen) schaal met de lange vingers. - Vermeng 3 eetlepels likeur met het citroensap. - Sprenkel dit over de lange vingers. - Klop in een schone zeer vetvrije kom eiwit en
0.5 eetlepel suiker stijf. - Leg de zachte roomkaas in de mengkom van een foodprocessor waarin het sikkelmes is geplaatst. - Voeg creme fraiche de rest van de suiker en 1 eetlepel likeur toe. - Laat de machine zolang draaien tot een smeuig geheel is verkregen. - Spatel eerst het opgeklopte eiwit en daarna de vruchten zo luchtig mogelijk erdoor. - Schep het geheel in de schaal met de lange vingers. - Strijk het opervlak glad af en strooi, door een zeefje, cacaopoeder of poedersuiker erover. - Plaats de schaal, afgedekt met plasticfolie, tenminste 3 uur in de koelkast. - Dien het gerecht in de schaal op. - **Serveertip: - Als u tiramisu maakt met bramen, rode bessen of vlierbessen strooi dan poedersuiker inplaats van cacaopoeder over het gerecht.