Terrine van wortelen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de uien en de bladeren van de savooikool schoon en schraap de wortelen. Snijd deze 3 groentesoorten in kleine blokjes en fruit ze enkele minuten in hete olie. Roer er mosterd door en laat afkoelen. Klop de eieren los en voeg de in wat water opgeloste maïsbloem toe. Goed roeren en dit mengsel bij de groenten voegen. Giet de bereiding in een goed ingevette terrine of cakevorm. Zet ze in een warmwaterbad en laat gedurende één uur bak­ken in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal de terri­ne uit de vorm en dien ze warm of koud op. Maak de saus door de room en mosterd samen licht op te kloppen. Breng op smaak met peper en zout. Giet op elk bord een bodempje saus en schik er een plak van de terrine in.

Terrine van wortelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept