- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. - Verwijder kelk en steeltje van de aubergines. - Was de vruchten en snij ze in plakken (2 cm dik). - Strooi 2 dl zout over de plakken aubergine, schud goed om en laat 30 min. uitlekken in een vergiet. - Spoel de plakken daarna af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. - Snij de knoflook fijn. - Verhit 2 el olie in een grote braadpan op matig hoog vuur. - Voeg het vlees toe met de knoflook, gemberpoeder, geelwortel, kaneel, karwij en het zout en bak alles 5 min. (regelmatig omscheppen). - Doe de kikkererwten en het water erbij. - Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ? 60 min. zachtjes koken (tot de kikkerwerwten zacht zijn). - Als het vlees en de kikkererwten bijna gaar zijn: verhit 4 el olie in een ruime koekepan op matig hoog vuur. Bak hierin de plakken aubergine aan beide kanten bruin. - Laat de gebakken plakken uitlekken op keukenpapier. - Leg de plakken aubergine op het vlees en laat alles nog 15 min. zachtjes koken tot het kookvocht is ingedikt. - Schep alles voorzichtig over op een platte schaal en giet het kookvocht eroverheen. - Serveren met gekookte aardappelen of een eenvoudige couscous. voorbereiding : 35 min., bereidingstijd : 90 min.