- Het water voor de pasta aan de kook brengen. - De courgettes wassen, de twee uiteinden verwijderen, ze in de lengte in twee snijden, vervolgens versnijden in halve rondjes van 1 cm diameter. - Dan 1 dl olijfolie op een zacht vuurtje opwarmen in een grote pan met de gepelde knoflookteentjes die u in twee snijdt. Na 2 à 3 minuten de warmtebron hoger zetten en de halve courgetterondjes toevoegen. - Enkele ogenblikken op een hoog vuur bakken en dan verminderen tot een matig vuur. De courgettes hebben 7 à 8 minuten nodig om al dente te worden, wat overeenkomt met de kooktijd van de tagliatelli. - Doe nu de Griekse yoghurt in een grote slakom en voeg zout en peper toe. Dan 5 cl olijfolie toevoegen en de zorgvuldig afgegoten courgettes. De tagliatelli toevoegen en als een warm slaatje opdienen. Tip: - De yoghurt kan ook gekruid worden met een vleugje komijn en curcuma (allebei in poedervorm), wat vaak gebeurt bij Indische bijgerechten. - U kunt eveneens een beetje verse of gedroogde Spaanse peper toevoegen. Vergeet niet om de pitten te verwijderen. - Sommige mensen verwijderen liever de knoflookteentjes alvorens de courgettes te bakken. Op die manier is de olie licht gekruid met de knoflook. - Voorzie steeds minimaal 1 liter water per 100 g pasta. Neem 20 g zout per liter water. - Ook al vindt u courgettes het jaar rond, niets is zo lekker als courgettes die zo van het land komen, zo mogelijk van biologische teelt.
Tagliatelli, courgettes met yoghurt is een recept van Jerryke's Cuisine