- Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden. De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden. - De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren). - De braadboter verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Uit de wok halen en warm houden. - Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen. Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem. - Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap. De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verderstoven. - Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water. - Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers. TIP: - Wanneer verse ananas wordt gebruikt, wordt het vlees nog malser; ook het toevoegen van een lepel cognac bevordert het mals worden van het vlees.
Tagliatelle met rundvlees en ananas is een recept van Jerryke's Cuisine