Soesjes met gerookte zalm of ham

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De vulling: Hak voor de vulling de zalm of ham met de keukenmachine fijn. Voeg de verse roomkaas en zoveel melk toe, tot een gladde massa ontstaat. Breng de vulling op smaak met peper uit de molen. Zet koel weg, bijvoorbeeld tot de volgende dag.. de vulling moet kort voor de verwerking op kamertemperatuur zijn om het vullen te vergemakkelijken. De soesjes: Zeef de bloem. Breng voor het deeg anderhalve deciliter water aan de kook, met wat zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er in een keer doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren een voor een door het deeg. Doe het deeg als het soepel is over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde ovenplaat 20 'hoopjes'. Laat de soesjes in een op 225ºC voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden. Uit de oven nemen en vervolgens open snijden. De vulling overdoen in een spuitzak en hiermee de soesjes vullen. De hoedjes weer op de soesjes zetten.. en serveren

Soesjes met gerookte zalm of ham is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gefrituurde olijf-aardappelsoesjes
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaassoesjes
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept