Scones met krenten en perzikjam

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem, bakpoeder, rietsuiker, boter en het zout in een hoge kom en gebruik een mixer of keukenmachine. Meng deze ingrediënten met de mixer, niet te lang, tot de boter helemaal is opgenomen.Giet, onder het mixen, lepel voor lepel de melk bij het deeg tot u een soepel beslag heeft gekregen.Voeg de krenten en sukade toe en vermeng deze goed door heel even te mixen.Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en sla het met de handen plat tot het 2 cm dik is. Steek rondjes van circa 4 cm doorsnee uit het deeg en leg deze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei.Bak de scones circa 15 minuten in de oven (240°C). Serveer de scones met heerlijke perzikjam en eventueel met slagroom.

Scones met krenten en perzikjam is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Appeltaart met perzik
0 min
Bekijk recept
Romige Bitterkoekjespudding Met Perziksaus
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept