- Spoel de kip langs binnen en langs buiten met koud water en snij overtollig vel en vet weg. - Leg de kip met de borst naar onder in een ruime pan en overgiet met 3 l water en breng aan de kook. - Schuim af, zet het vuur lager en voeg er de groenten aan toe en schuim regelmatig af tot het helder is. - Voeg er de kruiden aan toe en laat afgedekt op een laag vuurtje 3 uur pruttelen tot de kip gaar is. - Haal uit de pan en snij het vlees in stukjes. - Zeef de bouillon en schep er het vet vanaf. - Voor de soep neem je 1,5 l van de gezeefde bouillon en strooi er de rijst in, breng aan de kook tot de rijst gaar is. - Klop de eiwitten schuimig en voeg er langzaam de citroen aan toe. - Meng de eidooiers met de peterselie en roer door het schuim. - Schep de soep voorzichtig door het eierschuim, breng op smaak met peper en zout en schep er de kipstukjes in.