- Leg de scampi´s even in warm water en pel ze. - Laat het bak- en braadvet smelten in de pan. - Bak de scampi´s mooi roze. Kruid met peper. - Blus met cognac of visfond. - Voeg de room en de tomatenpuree toe. - Pers de knoflook in de saus. - Haal de scampi uit de saus en hou ze warm. - Kruid de saus met paprikapoeder, eventueel met cayennepeper indien je een zeer pikante saus wenst. Voeg de in brunoise gesneden paprika toe en laat even doorpruttelen. - Laat de saus verder indikken. - Doe de scampi´s terug in de saus. - Warm ze nog eens mee op. - Schep de scampi op de borden en overgiet met de saus. - Garneer met fijngehakte peterselie en/of bieslook. - Lekker met deegwaren, rijst, ciabattabrood of frans stokbrood. Per portie ( 250 g): 515 kcal, 40 g vet