- Doe 2/3 van de bloem, al het zout peper en boter in een kom en snijdt de boter met 2 messen totdat er een kruimige massa onstaat. Meng met een mes 5 eetlepels koud water en de azijn erdoorheen tot het een samenhangend geheel is. Bestrooi de aanrecht met bloem en rol het deeg uit. - Vouw de deeglap in drie?n draai hem en vouw hem nog een keer dubbel. - Rol het deeg naar de vouwkant uit. Herhaal deze handeling nog twee keer. - Laat het deeg daarna in drie?n en dubbelgevouwen 30 minuten rusten in de ijskast. - Maak nu het gehakt aan met het zout, de fijngesneden basilicum, sjalot, peper en de fijngemaakte beschuit. - Voeg hierbij de helft van het eimengsel. - Verdeel het gehakt in ongeveer 10 stukjes die je rolt tot een lengte van 9 centimeter. - Verwarm de oven voor op 225 graden. - Haal het deeg uit de ijskast en rol dit uit tot een lange lap van ongeveer 10 cm breed en 0,5 cm dik. - Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. - Doe op ieder deeglapje een rolletje gehakt en vouw de naad dicht naar - de zijkant bevochtigt de naad met wat water en druk deze goed aan met een vork. - Je kan aan de bovenkant het deeg wat insnijden dit geeft na het bakken een leuk effect. - Leg nu alle saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. - Bestrijk ze met het restant van het ei en bak ze in 35 minuten gaar en goudbruin.