Salade van licht gerookte fazantenborst

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De fazantenborsten ontdoen van alle kleine puntjes van de veren en vervolgens inwrijven met grof zeezout en peper. Vervolgens bedekken met laurier en jeneverbessen, goed aandrukken en gedurende 2 uur onder druk in de koelkast plaatsen. Daarna afspoelen en goed droog wrijven. Een wok bekleden met stevige aluminiumfolie en een handje rookpoeder (bij voorkeur eik) op de bodem strooien. Het deksel losjes op de wok leggen zodat er een klein spleetje openblijft en de wok op hoog vuur zetten tot een rooklucht ontstaat. De fazantenborsten op het rooster leggen en dit in de wok plaatsen. Het deksel nu stevig op de wok zetten en de hittebron naar een middelhoge stand schakelen. De fazantenborsten gedurende ongeveer anderhalf uur laten roken. De suiker oplossen met frambozenazijn en citroen. De olie erbij roeren en afwerken met de room. De salade op borden schikken en bestrooien met de pijnboompitten. De fazantenborst in dunne schijfjes snijden en in waaiervorm over de salade schikken. De saus er over napperen en afwerken met enkele pijltjes bieslook.

Salade van licht gerookte fazantenborst is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde fazantenborst
Bekijk recept
Gevulde fazantenborst
Bekijk recept
Fazantenborst Met Zuurkool En Appeltjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantenborst Fine Champagne
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept