- Bestrooi de runderlapjes met peper & zout en braad deze runderlapjes in de koekepan in boter mooi bruin. - Haal de lapjes uit de koekepan en leg ze even in een andere pan. - Snij de uien in reepjes en braad ze in de zelfde koekepan goud-geel. - Blus af met het glas rode wijn en giet dit over de runderlapjes. - Was de prei en snij deze in grove stukken. - Maak de knolselderij schoon, snij de wortel en de selderij ook in grote stukkenen doe deze ook in de pan. - Voeg de twee flesjes bruin bier toe en vul aan met water tot de runderlapjes net onder staan. - Voeg laurier, jeneverbessen, peperkorrel en het bouillon-blokje toe en breng het aan de kook. - Leg er een bord op, zodat de runderlapjes onder blijven. - Laat het 10 - 15 minuten koken. - Controleer de gaarheid van de lapjes, als het namelijk bijna gaar is, kan het flesje Kriek erbij. - Maak het op smaak met peper en zout - Gebruik de maizena om de saus te binden tot de gewenste dikte. - Is erg lekker met puree of rijst.