Rijstpap

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet 3 tassen water in een pan. Eens het water kookt, de dessertrijst toevoegen. 15 tot 20 min. laten koken tot AL het water is opgeslorpt. Voeg 1 L VOLLE melk toe en breng aan de kook. Voeg 1 kaneelstokje, 1 potje safraan en de suiker toe. Laat zachtjes verderkoken in de oven (90 à 100 °C) tot de rijstpap begint te dikken (45 min). Roer af en toe. Los 1 koffielepel vanillebloem op in een beetje melk en voeg toe aan de kokende rijstpap. Goed mengen en nog 15 min. laten verder sudderen. Lauw opdienen met bruine suiker of kaneel.

Rijstpap is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept