Ragout van hertenvlees en donker Kasteelbier

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het vlees in blokjes van 2 centimeter snijden. De boter verhitten en het vlees snel aan alle kanten bruin braden. Uit de pan halen. Op keukenpapier uit laten lekken. Spek in de pan knapperig bakken en uit laten lekken. De ui erin doen en lichtgeel fruiten. De bloem over de gebakken ui strooien en roeren tot het mengsel bruin wordt. Mosterd, port, rode wijn, bessen, bouillon, paddestoelen en tijmblaadjes in de pan doen en roeren tot het mengsel aan de kook komt. Het vlees toevoegen en en 30 - 40 minuten laten sudderen. De oven voorverwarmen op 210 graden. Het vlees uit de pan scheppen en in een grote beboterde ovenschaal leggen. De saus laten sudderen tot ze dikker wordt. Met peper op smaak brengen. Over het vlees gieten en bestrooien met peterselie. Het deeg zo groot uitrollen dat het groot genoeg is om als deksel te dienen. De rand van de schaal met wat ei bestrijken en de deeglap hierop leggen. Een paar keer inprikken, zodat de stoom kan ontsnappen. Het gerecht 10 - 15 minuten in de oven zetten.

Ragout van hertenvlees en donker Kasteelbier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Runderstoofschotel met kruidnagel en bier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoof met bier en krieltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbak varkensvlees met kasteelbier op roze bessen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
stoofvlees in kasteelbier
0 min
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept