Zuurkool met hamlappen en appelcompote

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en was aardappels en snijd in stukjes. Kook in ca. 20 minuten gaar in water met zout. Snijd vlees in blokjes van 2 cm. Verhit in braadpan 2 el boter en bak vlees in ca. 8 minuten rondom bruin. Laat zuurkool uitlekken. Pel en snipper ui en schep door vlees en laat nog ca. 2 minuten bakken. Schep appelcompote, zuurkool, paprikapoeder, zout en peper door vleesmengsel en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Giet aardappels af en stamp fijn. Roer rest van boter en zoveel melk erdoor dat smeuïge puree ontstaat. Breng puree en zuurkool op smaak met zout en peper. Verdeel puree en zuurkool over vier borden.

Zuurkool met hamlappen en appelcompote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept
Appelcompote
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept