- Verwarm de oven voor op 200 graden. - Schil de aardappelen en rasp ze grof ze grof op een keukenrasp of in de foodprocessor. - Druk er met de hand het overtollige vocht uit en doe ze in een kom. - Snipper de uien en doe ze bij de aardappelen. - Pers er de knoflook bij. Breek er het ei bij en meng met de fijngesneden of verkruimelde rozemarijn en wat zout en peper door elkaar. - Vet een stenen of glazen quichevorm met een doorsnee van circa 22cm. of een lage ronde ovenschaal goed in met olie. - Schep er het aardappel mengsel in en strijk de bovenkant glad. - Bedruppel met de olie en zet de vorm circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant gaar. - Bedruppel tussentijds een keer met olie. - Zet de taart in de vorm op tafel. - Deze taart smaakt bij alle groenten en salades en is lekker bij kortgebakken vlees. - **variatie** - Desgewenst kunt u op regelmatige afstanden zwarte of groene olijven in de taart drukken voor hij de oven ingaat.