Preisouffle

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: - In tegenstelling tot wat men zou denken is het niet zo moeilijk om een souffle te maken, maar hij moet wel onmiddellijk opgediend worden. Zoniet zakt hij in (als een souffle !). Als u deze regel in gedachten houdt, wordt het gegarandeerd een succes! - Laat de boter smelten, voeg de bloem toe, meng en voeg beetje bij beetje de melk toe. Laat een 20tal minuten aandikken en haal van het vuur.
- Voeg de eigelen een voor een toe en meng goed.
- Voeg vervolgens de prei toe die u vooraf even hebt gestoofd in een pan (opgelet: er mag geen kookvocht meer overblijven). Voeg zout, peper en muskaatnoot toe.
- Klop het eiwit tot sneeuw en lepel het voorzichtig door het mengsel.
- Vet een soufflevorm in, stort er de bereiding in en bestrooi met geraspte kaas.
- Laat 35 min. bakken in een warme oven (175°C) en dien onmiddellijk op.

Preisouffle is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker