- Spoel de asperges af, snij het onderste harde deel af (groene asperges hoeft u niet te pellen) en snij de rest in stukjes van +/- 2 cm. - Bak ze op een zacht vuur in wat olijfolie gedurende ca. 15 min. Maak de verse spinazie schoon. - Pel de sjalot en hak ze fijn. - Laat de sjalot glazig worden in wat hete olijfolie en voeg dan de spinazie toe. - Als de spinazie krimpt voegt u de room toe en de verse kaas, alsook peper en zout. - De spinazie moet lichtjes krokant blijven. - Rooster ondertussen ook enkele pijnboomnoten in een droge anti-kleefpan. - Ondertussen kookt u de spaghetti al dente in gezouten water. - Giet de spaghetti dan in een voorverwarmde schotel en meng ze met de spinazie en de saus. - Voeg dan voorzichtig de gebakken asperges toe en serveer in diepe borden. - Werk af met wat citroen olijfolie, wat zout met citroenschil, enkele geroosterde pijnnoten, een paar basilicumblaadjes en enkele grote schilfers parmesan. - Serveer onmiddellijk en zet nog wat gemalen parmesan en extra zuivere olijfolie (met citroen) op tafel.
Pasta met asperges en verse spinazie is een recept van Jerryke's Cuisine
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)