Omgekeerde appeltaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
- Vet een taartvorm (diameter 24 cm) dik in met boter en bestrooi de bodem met 50 gram suiker en dan een laagje appel.
- Smelt 80 gram boter en schenk hiervan een dun laagje over de appelschijfjes.
- Leg hierop weer een laag appelschijfjes en besprenkel deze weer met wat gesmolten boter.
- Strooi over de bovenste laag citroenrasp en kaneel.
- Rol een lap (kant en klaar) kruimeldeeg of bladerdeeg uit.
- Leg deze op de appel en bak de taart +/- 45 minuten in een voorverwarmde oven (200C).
- Neem de Tarte Tatin uit de oven en laat hem op een schaal glijden.
- Laat de taart onder de grill nog even goudbruin kleuren en serveer hem warm met slagroom of creme fraiche.

Omgekeerde appeltaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Omgekeerde champignontaartjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept