Mandarijnenijs

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Splits 4 eieren. (Zowel de dooiers als de eiwitten worden gebruikt). * Klop 4 eierdooiers met 100 gram suiker luchtig en wit boven een pan met warm water. * Voeg tijdens het kloppen de mandarijnenlikeur toe. * Blijf daarna kloppen tot de massa koud is. * Klop de slagroom lobbig en schep deze door de dooiermassa. * Hol 4 mandarijntjes uit en pureer het vruchtvlees. * Schep het vruchtvlees door de massa en schenk dit in de uitgeholde mandarijntjes. * Schenk de rest in een diepvriesdoos. * Zet de mandarijntjes en de diepvriezer en laat het in 4 uur bevriezen. * Klop de eiwitten met 100 gram suiker stijf. * Voeg als laatste 1 eierdooier toe. * Haal de mandarijntjes uit de vriezer en spuit het eiwit op de mandarijntjes. * Gratineer ze in de oven mooi bruin * Garneer met een takje mint. * Direct serveren

Mandarijnenijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker