- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen. - Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. - Laat de linzen uitlekken in een vergiet. - Was en snijd de tomaten in partjes. - Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes ca. 5 minuten. Schep de prei en de kruidenpasta erdoor en roerbak deze 2 minuten mee. Voeg de uitgelekte linzen, 1 dl yoghurt en 1 dl water toe en laat dit ca. 3 minuten pruttelen. Schep dan de rijst en de tomatenpartjes erdoor en roerbak nog 3 minuten. - Schep de gewokte kip met linzen en tomaat in diepe borden of kommen en verdeel de rest van de yoghurt erover. - TIP: - Vervang de yoghurt in het gerecht door 1 pakje Romige Kokosmelk.
Linzen en tomaat met kip in de wok is een recept van Jerryke's Cuisine