Lenterolletjes met garnalen, krokante groenten en

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1Kook de rijstvermicelli volgens de instructies op de verpakking en laat hem uitlekken.
  • 2Meng de gekookte rijstvermicelli, de geraspte wortelen en komkommer, de basilicumblaadjes en koriander in een saladekom
  • 3Vul een tweede saladekom met warm water. Leg een keukenhanddoek op het werkblad. Neem een voor een de rijstbladen en dompel ze in het lauwe water tot ze week worden en leg ze daarna op de keukenhanddoek.
  • 4Leg een tot twee eetloepsl van het mengsel in de saladekom, in het midden van een rijstblad. Leg er een zoetwatergarnaal op en vouw de uiteinden van het rijstblad naar het midden. Rol het lenterolletje/loempiaatje op zoals een sigaar.
  • 5 Leg de rolletjes op een ovenplaat en bedek ze met een natte doek om te verkomen dat ze uitdrogen.
  • 6 Herhaal punt 3 en 4 tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.
  • 7 Voor de limoensaus: Meng het limoensap, de Nuoc Mam saus, soja en sherryazijn.
  • 8 Serveer de lenterollejts met blaadjes sla en munt.
  • 9 Elke gast legt een lenterolletje op een blaadje sla met wat munt, rolt de sla rond het rolletje en doopt het pakje in de saus. Met dank aan Iris en Vonnic

Lenterolletjes met garnalen, krokante groenten en is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vietnamese lenterolletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lenterolletjes
Snack
Bekijk recept
Lenterolletje met kreeft
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise dipsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept