- Stukken bevroren kabeljauw bestrooien met zout en peper. Bloem in een diep bord strooien en vis aan beide kanten in de bloem drukken. - In een koekepan 2 eetlepels olie verhitten. Kabeljauw in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. - Intussen prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. - In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen. Ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaten met sap, kappertjes, suiker en rozemarijn toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. - In een kopje maizena met 1 eetlepel water gladroeren en al roerende aan tomatenmengsel toevoegen. - Blijven roeren tot het mengsel lichtgebonden is. Op laag vuur nog ca.. 3 minuten zachtjes laten pruttelen. - Intussen aardappelpuree maken.
Kabeljauw met prei/tomatensaus en aardappelpuree is een recept van Jerryke's Cuisine