Kalfslapjes in marsalasaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de gedroogde paddestoelen in en kom, giet er lauw water bij en laat 30 minuten wellen. Beklop ondertussen het vlees met een vleeshamer en bestrooi licht met bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Wacht tot de boter gaat bruisen en bak de kalfslapjes op halfhoog vuur gedurende 1 à 2 min. aan elke kant. Bestrooi rijkelijk met peper en zout en voeg 1 eetlepel citroensap toe. Houdt het vlees even warm in de oven. Laat de paddestoelen uitlekken en bewaar het vocht. Snijdt ze in kleine stukjes. Pel en hak een teentje knoflook fijn. Was de peterselie in koud water en verwijder de steeltjes. Verwarm de overgebleven jus in de koekenpan en voeg de marsala toe. Voeg vervolgens de paddestoelen, de knoflook en 2 eetlepels weekvocht van de paddestoelen toe. Voeg nu de rest van de citroensap toe en laat enkele minuten inkoken. Leg de kalfslapjes op een warm bord en giet de saus er voorzichtig over. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

Kalfslapjes in marsalasaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsvlees met Parmaham en salie in marsalasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met marsalasaus
40 min, wachten 30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet met marsalasaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoof met venkel en citroen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept