- Kneed de bloem, boter, 1/2 theelepel zout en ca 1 eetlepel koud water snel tot een soepel deeg en leg dit 1 uur in de koelkast. - Snijd de kaas in kleine blokjes. - Snijd het spek in kleine stukjes, bak ze even in een koekenpan, strooi de paprikapoeder erover en laat ze afkoelen. - Verwarm de oven tot 200 graden Celcius. - Rol het deeg uit en bekleed de bodem en rand van een lage springvorm ermee. - Klop de eieren met de slagroom, een snufje zout en de peper. - Meng de stukjes kaas en spek en de gehakte peterselie er luchtig door. - Verdeel deze massa over het deeg. - Zet de taart in de voorverwarmde oven en temper de warmte na een paar minuten tot 175 graden C. - Bak de taart in 30-40 minuten mooi bruin. - Serveer de kaastaart warm en snijd hem in punten.
Kaastaart uit lotharingen (quiche lorraine) is een recept van Jerryke's Cuisine