Fruitflensjes met chocaladeroom

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Tip 1. Verse ananas, kiwi en papaja bevatten een eiwitsplitsende stof die ervoor zorgt dat zuivelproducten en gelatine vermengd met verse ananas, kiwi of papaja na enige tijd waterig worden. Vlees wordt lekker mals wanneer je bijvoorbeeld stukjes verse ananas meebakt of -stooft. Tip

2. De zachte zoete smaak van papaja komt het best tot zijn recht wanneer je het vruchtvlees besprenkelt met limoensap. Een lime of limoen is een kleine ronde citrusvrucht met een groene schil. Limesap smaakt fris zuur, maar is aromatischer dan citroensap. Tip

3. Een passievrucht met een gladde schil zal snel gaan rimpelen. De vrucht is dan pas het lekkerst.
Voorbereiding
: - Doe de bloem en het snufje zout in een kom. Voeg het ei en een beetje melk toe en klop het tot een klontloos beslag. Voeg al roerende de rest van de melk toe.
- Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan en bak van het beslag 4 flensjes.
- Leg de flensjes op 4 kleine bordjes en laat ze afkoelen. .
- Halveer de papaja en verwijder de pitten. Schil de vrucht en snijd hem in dunne plakjes. Schil de kiwi's en snijd de vruchten (met een eiersnijder) in plakjes. Snijd de carambola in plakjes.
- Rangschik de vruchten op de flensjes en besprenkel ze met citroensap. Klop de slagroom met het cacaopoeder en eventueel een beetje suiker stijf.
- Doe de slagroom in een spuitzak en spuit op elk flensje een flinke toef.

Fruitflensjes met chocaladeroom is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker