fruit en meringue met hasseltse jenever

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De bosbessen met de jenever, de poedersuiker en een scheutje citroensap al roerende aan de kook brengen, en van het vuur halen juist voordat de bessen kapot springen en puree worden. Laten afkoelen. De Italiaanse meringue bereiden : de suiker met het water in een pan met dikke bodem koken. De eiwitten met een snuifje zout stijf kloppen. Voeg al kloppende de hete suikersiroop in een dun straaltje toe, en blijf kloppen tot het beslag koud is geworden. Het nagerecht vlak voor het opdienen samenstellen : het ijs en de bessen in twee lagen in een kom doen. Afdekken met meringue en bestrooien met bloemsuiker. De bovenkant laten goud kleuren onder de grill en opdienen, eventueel met een glaasje Hasseltse jenever.

fruit en meringue met hasseltse jenever is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Punch van rode vruchten, kersenjenever en appelsap
Snack
Bekijk recept
Komkommerschuitjes met garnalen-jeneversalade
10 min Snack
Bekijk recept
Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept