Franse look-broodsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is. Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep. Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe. Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden. Strooi de gruyére en peterselie erover. Serveer met plakjes stokbrood, eventueel knapperig bruingebakken in olijfolie.

Franse look-broodsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse broodsoep met gegrilde courgette
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sopa com hortelã fresca - Broodsoep met verse munt
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broodsoep en panzanella van René Pluijm
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflook-broodsoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept