- doe 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie samen in een braadpan en als de boter wat bruin is braad je hierin het spek samen met de zilveruitjes. Doe deze daarna in een ketel (ik gebruik hiervoor een snelkookpan) - doe opnieuw 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in de braadban, wacht tot de boter bruin is en bak het stoofvlees wat aan tot het mooi bruin ziet. Daarna gooi je ook dit in de ketel. - voeg de rode wijn toe in de ketel en kruid met de tijm, peper, fijngesnipperde knoflook en laurier blaadjes - dek de ketel af en laat het stoofvlees sudderen. In geval van een snelkookpan ongeveer een uurtje, met een gewone ketel zal zo'n 1.5 u wel voldoen. Probeer hoe zacht het vlees is om de tijd wat in te schatten. - Als dit klaar is bak je de champignons wat aan in de ban (die nog vettig genoeg is, dus geen olie of boter extra meer nodig) en voeg je deze toe aan de ketel en laat die opnieuw nog een half uurtje sudderen. - Op het einde even binden met de mayezena, nog even laten doorkoken, en klaar Lekker met rijst of frietjes en een salade erbij. De rest van die wijn drinkt er lekker bij weg. ;) Smakelijk.