Finse appeltaart

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer het bakmeel met het volkorenmeel en de havermoutvlokken door elkaar. Klop de boter met de basterdsuiker licht en romig. Klop het ei er door. Spatel het bloemmengsel er door. Vet een lage taartvorm (doorsnee 22 cm) met boter in. Druk het deeg hierin uit. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in schijfjes. Schep het citroensap, de suiker en de kaneel door elkaar. Leg de appelschijven dakpansgewijs op de deegbodem. Strooi de geschaafde amandelen erover. Bak de appeltaart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.

Finse appeltaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Finse Appeltaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Finse Blauwe Bessen Taart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Finse Zalm
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Finse Zalmsoep
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept