- Snij de selder en de wortel in fijne staafjes van 3 ? 5 mm dik en 1,5 cm lang. - Laat de staartvis gedurende 1 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (5 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en snij in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. - Snij ook het brood in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. - Breng de visbouillon aan de kook en doe er de staafjes wortel en selder in. Laat gedurende 10 min. zachtjes pruttelen. - Voeg de stukjes staartvis toe en zet nog eens 3 min. op het vuur. - Schep groenten en vis uit de pan en giet het kookvocht door een zeef. - Smelt 2 eetl. boter en doe er 2 eetl. bloem bij. Laat al roerend even bakken en roer er het tomatenconcentraat onder. - Leng al roerend aan met het kookvocht en laat 2 ? 3 minuten doorkoken. Doe er 2 eetl. cognac bij en voeg ook de vis en de groenten toe. Laat nog even verwarmen. - Intussen hebt u de broodblokjes op 10 cm onder de grill goudbruin geroosterd ( 3 tot 5 min.) . - Bestrooi de soep met de fijngesnipperde peterselie en dien op met de gegrilleerde broodkorstjes. Tip: - U kan de broodblokjes ook bakken in een mengsel van boter of olie, of u kan ze frituren. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier alvorens ze in de soep te doen. - Als u de broodblokjes op deze manier bereidt, kan u ze gerust enkele dagen bewaren in een goed afgesloten doos. Microgolfoven (700 W) - Smelt 2 eetl. boter gedurende 20 sec. op volle kracht. Meng er 2 eetl. bloem onder en zet nog eens 20 sec. op volle kracht. Roer er de tomatenpuree door en leng al roerend aan met het kookvocht. Zet ? 3 min. op volle kracht totdat de soep kookt. Voeg 2 eetl. cognac toe, de vis en de groenten en zet nog 1 min. op volle kracht. Microgolftip - U kunt deze bisque in de soepterrine klaarmaken, zodat u ze onmiddellijk aan tafel kunt opdienen.