Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

(enkele uren op voorhand) Laat het vlees oppervlakkig ontdooien (2 u op kamertemperatuur of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Plooi open. Kook het witloof net niet gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en rol elke stronk in een sneetje gezouten spek. Maak de basissaus: smelt 1 eetl. boter in een kookpan en voeg de diepgevroren soepgroenten toe. Laat al roerend enkele min. stoven. Blus met 2,5 dl Ciney-bier en kruid met de kruidnagels, laurier, tijm, peper en zout. Dek af en laat 15 min. sudderen. Zeef de saus en druk het vocht er goed uit. Verhit 2 eetl. boter in een brede braadpan. Kleur de everzwijnfilet aan alle zijden goudbruin. Leg de witloofrolletjes rond het vlees en blus met 0,5 dl Ciney bier. Dek af en laat gaar worden in 5 à 7 min. (het vlees mag nog rozig zijn). Haal het vlees en de witloofrolletjes uit de pan en giet er de gezeefde basissaus in. Laat even koken. Giet er de room bij en laat lichtjes inkoken. Bind indien nodig met instantsausbinder. Snij het vlees in schuine sneden. Geef er de saus en de witloofrolletjes apart bij en serveer met hertoginnenaardappeltjes met groenten of kroketten.

Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept

Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Everzwijnfilet Met Appeltjes En Veenbessen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet Met Witloof In Ciney-sausje
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje
0 min
Bekijk recept