Elzasser tulband

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem boven een mengkom en roer de gist er goed door. Maak in het midden een kuiltje. Doe hierin alle ingrediënten behalve de rozijnen en de gemalen amandelen en kneed het deeg met de mixer met kneedhaken op de hoogste stand tot het deeg van de bodem loslaat en blazen vertoont. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is. Kneed het deeg vervolgens kort door en voeg de rozijnen en de amandelen toe. Doe het deeg in een goed ingevette, met bloem bestrooide tulbandvorm en laat deze afgedekt op een warme plaats rijzen tot de vorm voor drie vierde gevuld is. Bak het deeg onder in een voorverwarmde oven. Stort het gebak na het bakken op een taartrooster, laat het afkoelen en bestrooi het met poedersuiker. Baktijd en oventemperatuur: Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Hete lucht oven: 165°C (voorverwarmen) Gasoven: Stand 3 Baktijd: 45 - 50 minuten

Elzasser tulband is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Marmer tulband
40 min + 60 oventijd -
Bekijk recept
Punch van rode vruchten, kersenjenever en appelsap
Snack
Bekijk recept
Moskovische tulband
2 uur-
Bekijk recept
Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept

Aubergine-sushi met sesamdressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Choucroute d'alsace
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met preiharten
1 uur-
Bekijk recept