Duifje met amandelen en karamelsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de pompelmoes met een dunschiller. Blancheer de fijne reepjes een minuut in water, giet ze af. Halveer de pompelmoes. Haal bij een helft de partjes tussen de vliezen, pers de andere helft uit. Verwarm de amandelschilfers met 10 g poedersuiker tot ze mooi gekleurd zijn. Laat ze afkoelen. Laat de honing met het pompelmoessap inkoken tot een blonde karamel. Doe er de gevogeltefond en de gember bij. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur. Voeg een klontje ijskoude boter bij de saus. Klop stevig op. Braad in de rest van de boter de gekruide borstfilets en boutjes aan. Neem ze uit de pan. Strooi er de rest van de poedersuiker in en schenk er de saus bij. Laat de boutjes 7 minuten garen in de saus. Doe er dan ook de filets weer bij en de partjes pompelmoes. Laat nog 1 minuut goed doorwarmen. Verdeel filets en boutjes over voorverwarmde borden. Lepel er de saus bij. Werk af met de amandelschilfers, de zestes en een plukje citroenmelisse.

Duifje met amandelen en karamelsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafeltaart
35 min Gebak
Bekijk recept
Ebony & Ivory brownie experience
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kipkluifjes met karamelsaus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bosduif met een taartje van courgette en linzen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden duifje met peultjes en erwtenschuim
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duifje (Gebraden) In Coccotte, Erwtjes Op Z'n Vlaams
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Syrie: Duifje Uit Damascus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept