Citroenlikeur

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De citroenen moeten biologisch zijn met een onbehandelde schil (liefst aan de dikke kant). De citroenen worden eerst goed gewassen vooraleer ze omzichtig geschild worden. De dunne gele bovenzijde van de citroen wordt er met behulp van een dunschiller afgehaald. De dunne gele schillen worden nu in een bokaal gedaan, daarna er de pure alcohol overgieten. De bokaal wordt daarna afgesloten en de inhoud ervan gedurende een week laten trekken. Na een week maken we een siroop van kokend water en suiker. Dit mengsel 5 minuten laten koken, de siroop laten afkoelen en toevoegen aan de citroengele alcohol. Het mengsel filteren (koffiefilter in een trechtertje). De gefilterde massa in propere, klare glazen flessen gieten en deze een plaats geven in een donkere, frisse plaats (beschutten tegen zonlicht). Na twee à drie weken is de likeur op smaak. Serveertip: de likeur enkele uren voor het uitschenken in de diepvries plaatsen. IJskoud is het drankje op zijn best, ook de glaasjes mogen vooraf gekoeld worden in het diepvriesvak. Deze handelingen geven een stijlvolle citroenlikeur als eindresultaat! Citroenlikeur kan ook gebruikt worden in ijsdesserts, fruitsalades, longdrinks of cocktails.

Citroenlikeur is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limoncello dessert met ananas
20 min  - Nagerecht
Bekijk recept
Limoncello blush
5 min
Bekijk recept

Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limoncello dessert met ananas
20 min  - Nagerecht
Bekijk recept
Limoncello blush
5 min
Bekijk recept