Chocoladecakejes met wittechocoladeglazuur

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe papieren vormpjes in een bakvorm voor 18 muffins. Klop de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren toe en roer het mengsel na elk ei goed door. Voeg de melk toe en roer de chocoladestukjes erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder boven de kom. Schep het met een metalen lepel of een spatel door het mengsel. Verdeel het deeg over de 18 papieren vormpjes en strijk de bovenkanten glad. Bak de cakejes 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen zijn. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Voor het glazuur smelt u de chocolade. Laat deze even afkoelen. Roer de roomkaas zacht en roer de chocolade erdoor. Bestrijk elk cakeje met wat glazuur. Laat ze voor het serveren l uur opstijven. VARIATIE Voeg wittechocotadestukjes of pecannoten toe aan het deeg in plaats van pure chocoladestukjes. Voeg de geraspte schil van l sinaasappel toe voor een chocolade-sinaasappelsmaak.

Chocoladecakejes met wittechocoladeglazuur is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Smeltende chocoladecakejes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde chocoladecakejes
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Smeltende chocoladecakejes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebraden ananas met 'vloeibaar' chocoladecakeje
25 min Nagerecht
Bekijk recept